ویروس پاپیلومای انسانی

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یکی از شایع ترین عفونتهای منتقله از طریق رابطه جنسی (STIs) میباشد. این ویروس میتواند از راه آمیزش جنسی پوست به پوست انتقال یابد. انواع گوناگونی از ویروسHPV  وجود دارد.

بعضی از انواع این ویروس ها می توانند باعث بروز سرطان گردن رحم، مقعد و یا سرطان دهانی شوند که به انواع پر خطر موسوم می باشند و برخی از انواع آن که باعث ایجاد زگیلهای تناسلی می شوند به عنوان ریسک پایین شناخته می شوند.

هم اکنون هیچ درمان شناخته شده ای برای ویروسHPV  وجود ندارد، ولی واکسن های موجود می توانند بدن را در مقابل بعضی از انواع این ویروس محافظت نمایند.

ویروس پاپیلومای انسانی دارای بیش از 200 نوع می باشد. تقریباً 40 نوع از این موارد می توانند نواحی تناسلی، حلق و دهان را آلوده کنند. از جمله نواحی تناسلی میتوان به مواردی نظیر فرج، دهانه رحم، واژن، اطراف و داخل مقعد، کیسه بیضه و آلت تناسلی مردانه اشاره نمود.

این انواع از اچ پی وی در زمان برقراری رابطه جنسی منتشر می شود. دیگر انواع ویروس اچ پی وی موجب ایجاد زگیلهای شایع مانند زگیلهای دست و پا شده و از راه آمیزش جنسی منتقل نمیشوند. ابتلا به عفونت اچ پی وی تناسلی بسیار شایع است.

در واقع اکثر اشخاصی که از نظر جنسی فعال هستند در دوره ای از زندگی خود دچار اچ وی پی می شوند. اکثر افراد مبتلا به ویروس پاپیلومای انسانی هیچگونه علائمی را تجربه نکرده و احساس سلامتی و تندرستی میکنند. به همین علت افراد از ابتلای خود مطلع نمیشوند.

بیشتر عفونت های HPV تناسلی مضر نیستند و بطور خود به خود از بین میروند. با این وجود، بعضی از انواع اچ پی وی میتوانند باعث ایجاد زگیلهای تناسلی یا برخی از سرطان ها شوند. انواع 6 و 11 ویروس HPV عامل ایجاد زگیل های تناسلی می باشند.

با این که ابتلا به زگیل ها آزار دهنده بوده ولیکن این انواع جزو گروه کم خطر اچ وی پی  محسوب می گردند و موجب ایجاد سرطان یا سایر اختلالات جدی نمی شوند. موارد زیادی از انواع HPV ممکن است منجر به بروز سرطان شوند ولی با این وجود انواع 16 و 18 عامل اغلب سرطان های مربوط به HPV می باشند.

این موارد به انواع پر خطر ویروس پاپیلومای انسانی موسوم است. سرطان دهانه رحم در اکثر موارد با ویروس اچ وی پی ارتباط دارد. لازم به ذکر است که این ویروس می تواند منجر به بروز سرطان در قسمت های واژن، فرج، مقعد، آلت تناسلی، حلق و دهان شود. هیچ روش درمانی برای این ویروس وجود ندارد؛ ولیکن میتوان به منظور پیش گیری از اثرات مضر HPV روی سلامت افراد اقدامات زیادی انجام داد.

هم اکنون واکسن هایی یافت می شوند که از بدن در مقابل بعضی از انواع اچ پی وی محافظت می نمایند. پزشک می تواند زگیل های تناسلی را درمان کند. انواع پر خطر HPV را میتوان پیش از سرطانی شدن به راحتی درمان نمود. لذا انجام آزمایش های پاپ اسمیر یا ابتلا به اچ وی پی اهمیت فراوانی دارد. با این که محافظ های دهانی و کاندوم ها مصونیت کامل ایجاد نمیکنند ولیکن میتوانند احتمال ایجاد HPV را کمتر کنند.

 

کلینیک اختیاریه

گوش و حلق و بینی _ چشم پزشکی _ دندانپزشکی _ پوست و زیبایی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.