نشانه های سرمازدگی
نشانه های سرمازدگی : تماس طولانی مدت بدن با سرما موجب بروز مشکلات مهمی نظیر سرمازدگی و همچنین یخ زدگی اندام های انتهایی می شود. سرمازدگی به معنی کاهش دمای داخلی بدن است.
باید گفت انسان موجودی خونگرم است، یعنی اینکه بدن انسان در دماهای کاملاً متفاوت، با انجام فرآیندهایی از نوسان دمای خون پیشگیری نموده در نتیجه دمای داخلی بدن در حد 37 درجه ثابت نگه داشته می شود، ولی هنگامی که بدن دیگر قدرت مقابله با سرما را ندارد، دمای داخلی به مرور افت خواهد کرد.
در صورتی که دمای بدن به کم تر از 35 درجه برسد، شخص دچار سرمازدگی شده و هر چقدر دما کمتر شود، بیماری شدیدتر و درمان دشوارتر خواهد شد.
سرمازدگی در صورتی بروز می کند که پوست در معرض سرمای شدید قرار بگیرد. ممکن است سرمازدگی سطحی باشد یا به شکل جدی تری درآید که به عنوان سرمازدگی عمیق شناخته می شود که غالباً دستها و پاها را تحت تأثیر قرار می دهد.
شایع ترین قسمت هایی که امکان دارد سرمازده شوند، عبارتند از: گونه ها، بینی، چانه، لبها، پنجه پا و گوش ها.
داشتن پوشش نامناسب و اقامت طولانی مدت در مناطق سرد، مهم ترین دلیل سرمازدگی می باشد.
لازم به ذکر است که علاوه بر دمای صفر یا کمتر از صفر درجه در دماهای بالاتر نظیر 5 تا 10 درجه نیز اگر باد بوزد و لباس ها خیس، نازک و نامناسب باشند، یا اقامت شخص در سرما بسیار طولانی باشد، سرمازدگی روی می دهد.
از جمله نشانه های سرمازدگی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- زبر یا مومی شدن پوست یا سفت شدن شدید پوست
- قرمزی پوست
- بی حسی پوست یا درد شدید آن
- رنگ پوست سفید یا زرد و خاکستری می شود.
روش های پیشگیری
توصیه می شود به منظور پیشگیری از سرمازدگی زمانی که در معرض آب و هوای سرد قرار می گیرید، از لباس های ضخیم و مناسب فصل سرما استفاده کنید و لباس هایی را که خیس می شوند، سریعاً تعویض نمایید.
ضمن اینکه لازم است از نوشیدنی های گرم و غذاهای سالم نیز استفاده کنید.
گوش و حلق و بینی _ چشم پزشکی _ دندانپزشکی _ پوست و زیبایی
بدون دیدگاه