علائم اوتیسم
علائم اوتیسم : در کل، تشخیص دقیق اوتیسم در سن زیر 3 سال امکان پذیر نیست و قطعیت صرف ندارد. ولی همانگونه که اوتیسم در کودکان زیر 1 سال می تواند نشانه هایی داشته باشد، در کودکان بزرگ تر از 1 سال نیز میتواند با علائمی همراه باشد. ولی باید گفت که بعضی از این علائم ممکن است در کودکانی که دچار هیچ مشکلی نیستند هم مشاهده شود، بدین جهت بررسی و تشخیص یک پزشک حاذق در این خصوص بسیار ضروری است.
با توجه به بعضی از نشانه های شناخته شده در کودکان دو ساله و بزرگتر که مبتلا به اوتیسم هستند می توان گفت که این افراد ممکن است علائم زیر را داشته باشند:
الگوهای گفتاری غیرطبیعی دارد: امکان دارد تأمل کنان و با صدای تیز یا یکنواخت حرف بزند یا ممکن است به جای ادای یک جمله از یک کلمه استفاده نماید یا کلمه یا جمله ای را به طور مداوم تکرار کند. همچنین به جای جواب دادن به یک سؤال، خود سؤال را تکرار کند.
تأخیر زبانی دارد: ممکن است کودک برای ابراز نیازهایش مشکل داشته باشد. بعضی کودکان مبتلا به اوتیسم اصلاً صحبت نمی کنند و برخی دیگر هم زبان را یاد می گیرند اما قادر به شرکت در یک گفتگو نیستند.
به نقطه خاصی خیره شده و تمرکز می کند: خیره شدن به یک نقطه از جمله علائم اوتیسم می باشد. با دقت زیاد و هر مرتبه فقط روی یک شیء یا بخشی از یک شیء، به طور مثال پایه ی یک صندلی خیره می شود یا روی یک موضوع بیش از حد تمرکز می کند.
عدم درک گفتار: کودک امکان دارد نتواند دستورات شما را دنبال کند یا نتواند به اسمش پاسخی بدهد. ضمن اینکه به شکل نابجایی جیغ می کشد، می خندد یا گریه می کند.
در برابر تغییرات رفتاری انعطاف ناپذیر دارد: امکان دارد به شرایط روتین و برنامهٔ روزانه وابستگی پیدا کند و با تغییر این شرایط دچار مشکل شود. به عنوان مثال، ممکن است تغییر مسیر رفتن از مهد کودک به منزل، وی را ناامید و سرخورده کند یا به جار و جنجال منتهی گردد.
بازی نکردن کودک: به نظر می آید که علاقهٔ کمی به دیگر کودکان داشته باشد و اغلب با آنها بازی نمی کند و چیزی را با آنها تقسیم نمی کند.
دچار اختلال خواب است: اختلالات خواب از دیگر علائم اوتیسم می باشد. بسیاری از کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند در به خواب رفتن مشکل دارند و معمولاً سحرخیز هستند یا حتی در طول شب بیدار میشوند و دیگر نمی خوابند.
به انواع مختلف تحریک حساسیت نشان می دهد: ممکن است در برابر لمس شدن مقاومت کند و یا از سروصدا آشفته شود. همچنین امکان دارد فقط از لباس هایی استفاده کند که از پارچهٔ خاصی دوخته شده باشند.
به خودش صدمه می زند: بعضی از کودکان مبتلا به اوتیسم رفتاری خودآزارانه دارند. مثلاً دستان خود را گاز می گیرند یا خودشان را می زنند.
دچار اختلالات رفتاری است: امکان دارد کودک نافرمانی کند، همکاری نکند یا بیش از اندازه فعال باشد. ضمن اینکه ممکن است پرخاشگر و بیش فعال باشد.
انجام کارهای تکراری: انجام کارهای تکراری یکی دیگر از علائم اوتیسم می باشد. کارهایی تکراری مانند بال زدن (یعنی بالا و پایین بردن دستهایش هماننند یک پرنده) را به طور پی در پی انجام می دهد.
جلب توجه به صداهای خاص: به طور مثال صدای باز کردن بسته های چیپس و پفک توجه آنان را جلب می کند.
علاقه به موسیقی: ممکن است این کودکان به موسیقی و گوش دادن آهنگ بسیار علاقه مند باشند و با شنیدن صدای موزیک به بالا و پایین بپرند و شادی کنند.
کلینیک اختیاریه
گوش و حلق و بینی _ چشم پزشکی _ دندانپزشکی _ پوست و زیبایی
بدون دیدگاه