سردرد میگرنی

سردرد میگرنی، نوعی از سردردهای مزمن می باشد که با ایجاد تغییرات موقتی قطر رگ های خونی در سر، همراه است و بیشتر اوقات تکرار می شود. مطابق آمار از هر 100 نفر، 6 نفر دچار سردرد میگرنی هستند. ضمن اینکه اغلب، زنان به بیماری میگرن مبتلا می شوند.

سردرد میگرنی کلینیک اختیاریه

ممکن است میگرن به غیر از سر درد، با نشانه هایی مثل کرخی یا ضعف در قسمتی از بدن، تغییرات بصری، اشکال در گفتار و احساس مور مور و سوزش همراه باشد. از جمله دلایل بروز این عارضه می توان به عوامل ژنتیکی و محرک های محیطی اشاره نمود. امکان دارد حملات میگرنی تحت تأثیر عواملی مانند تابش نورهای شدید، فشار روحی و جسمی، سر و صداهای بلند، عکس العمل های آلرژیک، مصرف سیگار و یا قرار گرفتن در معرض دود سیگار، تنش و استرس های های شدید، مصرف کافئین، تغییر در عادت خواب، گرسنگی، مصرف الکل، نوسانات هورمونی (با مصرف قرص های ضد بارداری) و … بروز کند.

مصرف برخی مواد غذایی می تواند در تحریک و تشدید این بیماری اثرگذار باشد. ازجمله این مواد غذایی می توان به مواردی نظیر انجیر، پنیر کهنه، ماهی دودی، شکلات، لبنیات، جگر مرغ، آجیل، میوه هایی همانند موز، آووکادو، مرکبات، غذاهای اشباع و تخمیر شده، بادام زمینی، گوشت های دارای نیترات (مثل گوشت دودی شده، سوسیس، سالامی، بیکن)، آبلیمو، ترشی یا مواد غذایی خوابانده شده در ترشیجات و پیاز اشاره نمود. لذا توصیه می شود از مصرف مواد غذایی که سردرد میگرنی را تشدید می کند، پرهیز نمایید. همچنین با گذشت زمان و در صورت بهبود علائم این عارضه می توان به طور مجدد مواد غذایی حذف شده را به برنامه غذایی خود افزود.

علائم

اغلب میگرن به صورت کوبیدن در یک طرف سر شروع می شود و این کوبیدن به طرف دیگر سر نیز منتقل می گردد یا فقط در همان یک ناحیه از سر احساس می شود. بعضی بیماران از ایجاد درد در پشت چشم ها شکایت دارند. سردرد میگرنی معمولاً به صورت سردردی گنگ شروع می شود و با گذشت چند دقیقه تا چند ساعت بسیار شدید می شود. طوری که ممکن است افراد چند روز درگیر این درد شوند.

Aura علائم اولیه میگرن، ممکن است چند دقیقه تا ۲۴ ساعت قبل سردرد مشاهده شود. این علائم عبارتند از: ایجاد تغییرات در دید مانند زیگزاگ دیدن خطوط، احساس سرما و لرزش، کم اشتهایی، کسلی، پف کردگی صورت، حالت تهوع، خستگی و افزایش ادرار. در صورت بروز سردردهایی غیر طبیعی، استفراغ، تغییر رنگ پوست، خواب آلودگی، تهوع، یبوست، سرفه مداوم، اسهال، شکم درد و گرفتگی عضلات لازم است نزد پزشک مراجعه کنید.

روش های درمان

روش های گوناگونی جهت درمان این عارضه وجود دارد که از آن جمله می‌توان به دارو درمانی و روان درمانی اشاره نمود. داروهایی که برای رفع میگرن تجویز می شوند عبارتند از: داروهای همگروه سوماتریپتان، دی هیدروارگوتامین و ارگوتامین، مسکن هایی نظیر آسپیرین، استامینوفن و ایبوپروفن، داروهای ضدتهوع مانند متوکلوپرامید و برخی از گروه‌های دارویی مثل وراپامیل، پروپرانولول و ضدافسردگی‌های سه حلقه‌ای مانند آمی‌تریپتیلین. مصرف داروهای شیمیایی عوارض خاص خود را دارند و در زنان باردار و افرادی که به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی ـ عروقی مبتلا هستند دارای محدودیت‌هایی می باشد.

 

 

 

کلینیک اختیاریه

گوش و حلق و بینی _ چشم پزشکی _ دندانپزشکی _ پوست و زیبایی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.