دلایل سرگیجه
در این مقاله در رابطه با دلایل سرگیجه توضیحاتی ارائه شده است.
یکی از شایع ترین دلایل مراجعه بزرگسالان نزد پزشک، سرگیجه می باشد. ولیکن علت سرگیجه به ندرت عاملی جدی است و با استفاده از روش های ساده می توان آن را برطرف نمود.
سرگیجه اصطلاحی برای توصیف احساس سبکی سر یا غش تا احساس ضعف و ناپایدار بودن می باشد. سرگیجه ای که موجب گردد احساس کنید که شما یا محیط اطرافتان در حال حرکت است یا می چرخد به عنوان سرگیجه دورانی شناخته می شود.
هر چند سرگیجه مداوم یا پی در پی میتواند مانع از انجام فعالیت های روزانه شما شود ولیکن سرگیجه به ندرت نشان دهنده یک بیماری خطرناک و جدی است. باید گفت روش درمان سرگیجه با توجه به علت سرگیجه و علائم بیمار تعیین خواهد شد.
نشانه های سرگیجه
معمولاً سرگیجه میتواند به صورت یکی از احساسات ذیل ذکر شود:
- سرگیجه دورانی یا احساس کاذب حرکت یا چرخش
- احساس غش یا سبکی سر
- عدم تعادل
- احساس سنگینی سر یا شناور بودن
دلایل سرگیجه
برخی از بیماری های زمینه ای باعث بروز سرگیجه می شوند. باید گفت این بیماری ها منجر به ایجاد اختلال در سیگنال هایی می گردند که توسط مغز از یک یا تعداد بیشتری از سیستم های حسی دریافت می شوند:
گوش داخلی، که دارای حسگرهایی می باشد که به تشخیص ثقل و حرکت جلو و عقب کمک میکند.
چشم ها که کمک میکند تا محل قرارگیری بدن در فضا و چگونگی حرکت آن را تعیین نمایید.
اعصاب حسی، که پیام هایی را در رابطه با حالات و حرکات بدن به مغز ارسال می کنند.
سرگیجه دورانی
معمولاً سرگیجه دورانی ناشی از تغییر ناگهانی یا موقتی می باشد که در فعالیت ساختارهای تعادل در گوش داخلی (سیستم دهلیزی) یا در اتصالات ساختارهای تعادل در مغز اتفاق می افتد.
این اتصالات حرکت و تغییرات در وضعیت سر را حس می کنند. حرکت کردن یا بلند شدن از حالت نشسته موجب شدید شدن سرگیجه خواهد شد. گاهی سرگیجه دورانی به حدی شدید است که منجر به عدم تعادل، حالت تهوع و استفراغ می گردد. ولیکن این مشکل به مدت طولانی ادامه پیدا نمی کند؛ چرا که بدن معمولاً با گذشت چند هفته نسبت به آن چه باعث ایجاد سرگیجه شده است، سازگار میشود.
گوش و حلق و بینی _ چشم پزشکی _ دندانپزشکی _ پوست و زیبایی
بدون دیدگاه