ویروس کرونا و بارداری
ویروس کرونا و بارداری : در کل زنان باردار به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی که در سیستم تنفسی و ایمنی آنها اعمال می گردد، نسبت به بیماری های تنفسی حساس تر هستند. در حال حاضر در خصوص بیماری کووید 19 یا ویروس کرونا اطلاعات کافی وجود ندارد ولیکن در مورد آنفلوانزا و سایر عفونت ها مانند مرس و سارس این مسئله به اثبات رسیده است.
روشهای کاهش احتمال انتقال ویروس کرونا در زنان باردار هیچ تفاوتی با سایر افراد ندارد. از تماس دست ها با بینی، چشم، دهان و گوش باید پرهیز نمود. همچنین شستن مکرر دست ها با استفاده از آب و صابون یا ضدعفونی کننده های با پایه الکل توصیه می شود. لازم به ذکر است از حضور غیر ضروری در مکان هایی که تراکم جمعیت بیشتر است و تماس نزدیک با کسانی که بیمار و یا مشکوک هستند می بایست اجتناب نمود.
بیماری زنان باردار به وسیله ویروس های مشابه نظیر آنفلوانزا شدیدتر بوده و حتی در مواردی منجر به متولد شدن نوزاد کم وزن، سقط و زایمان زودرس شده است. باید گفت در ۳ ماهه اول بروز هر بیماری که موجب تب بالا یا هایپرترمی مادر گردد امکان دارد با نقایص مادرزادی جنین همراه باشد.
شایان ذکر است زنان بارداری که جزو کارکنان سیستم بهداشت و درمان می باشند، لازم است پروتکل های پیشگیری و ایمنی محیط کارشان را رعایت نمایند، همچنین می بایست حتی الامکان از انجام اعمالی که احتمال انتقال ویروس را افزایش می دهد، مانند ساکشن ترشحات راه هوایی بیماران پرهیز نمایند.
ویروس کرونا از طریق تماس مستقیم انتقال می یابد. در مورد بیماری های مشابه نظیر مرس و سارس، تاکنون انتقال به نوزاد در دوره بارداری و زایمان گزارش نشده است و این ویروس ها درون شیر مادر یا مایع امنیوتیک یا خون نوازادانی که تازه به دنیا آمده اند، شناسایی نشده اند.
شایان ذکر است در صورت ابتلای مادر به بیماری بعد از زایمان با توجه به وضعیت مادر امکان دارد لازم باشد نوزاد دور از مادر نگهداری شود. باید گفت در صورت ابتلای مادر به برخی بیماری ها که محدود هستند، شیردهی ممنوع می باشد، البته محدودیت شیردهی برای مادران مبتلا به مرس و سارس توصیه نشده است.
گوش و حلق و بینی _ چشم پزشکی _ دندانپزشکی _ پوست و زیبایی
بدون دیدگاه