علائم پولیپ بینی
در این مقاله در رابطه با دلایل بروز و علائم پولیپ بینی توضیحاتی ارائه می گردد.
پولیپ بینی توده ای غیر سرطانی و نرم می باشد که در مسیر سینوسهای بینی قرار می گیرد. پوليپ بینی برخی اوقات با علائمی نظیر اختلالات تنفسی، عفونتهای مکرر بینی و … همراه است اما در برخی موارد هیچ علائمی ندارد.
لازم به ذکر است که هر عاملی که موجب التهاب مزمن سینوسها یا مجرای بینی گردد احتمال ابتلا به پوليپ بینی را بالا می برد.
از جمله عوامل بروز پولیپ بینی می توان به مواردی نظیر بیماری آسم، آلرژی، آبریزش بینی های حساسیتی و طولانی مدت و عفونتهای موضعی اشاره نمود.
علائم پولیپ بینی
- احساس خارش در اطراف چشم
- آبریزش بینی
- ایجاد درد در دندانهای فک بالا
- کاهش یا از دست دادن حس بویایی
- ترشحات پشت حلق
- گرفتگی بینی به طور مداوم
- خرناس کشیدن
- سردرد
- احساس فشار روی صورت و پیشانی
- درد صورت
روش های تشخیص
از جمله روش های تشخیص پولیپ بینی می توان مواردی نظیر تست آلرژی، آندوسکوپی بینی، MRI یا سی تی اسکن و آزمایش تشخیص فیبروز کیستی را ذکر نمود.
دلایل بروز
باید گفت این عارضه در هر سنی می تواند بروز کند اما در بزرگسالان و سالمندان شایع تر می باشد. علت ایجاد پولیپ بینی تاکنون به طور دقیق مشخص نشده است. چرا که امکان دارد شخصی که دچار التهاب بینی باشد دارای پوليپ بينی هم باشد اما در شخص دیگری با همین مشکل، پوليپ بينی ایجاد نشود.
روشهای پیشگیری از ایجاد پولیپ بینی
کنترل آسم و آلرژی: همانطور که قبلاً اشاره نمودیم آلرژی و آسم نیز میتواند یکی از عوامل ایجاد پولیپ بینی باشد؛ لذا به منظور پیشگیری از بروز این عارضه، کنترل آلرژی و آسم مؤثر است.
شستشوی بینی: توصیه می شود جهت شستشو و تمیز کردن مجرای تنفسی از اسپری آب و نمک استفاده کنید. این عمل به جریان مخاط بینی و پاک کردن بینی از محرکهای موجود کمک شایانی میکند. ضمن اینکه مرطوب کردن هوای خانه منجر به کاهش آلرژی و التهاب بینی می گردد.
پرهیز از قرار گرفتن در معرض محرک های بینی: حتی الامکان از قرار گرفتن در مجاورت محرک های بینی و استنشاق آلاینده هایی مثل دود تنباکو، گازهای شیمیایی، گرد و خاک و به طور کلی آلرژن ها اجتناب کنید.
گوش و حلق و بینی _ چشم پزشکی _ دندانپزشکی _ پوست و زیبایی
بدون دیدگاه