سندرم پای بی قرار
سندرم پای بی قرار نوعی اختلال خواب می باشد که در آن، شخص مبتلا دچار احساس ناخوشایندی در پاها می شود. فرد این احساس را به صورت احساس مورمور، گزگز، کشش، درد، سوزش یا حرکت حشرات روی پوست وصف میکند و به منظور کاهش این احساس پای خود را به طور مکرر تکان می دهد و یا می کشد.
غالباً این حس ناخوشایند در نرمه ساق پا روی می دهد اما می تواند در هر قسمت از اندام تحتانی از ران گرفته تا مچ پا بروز کند. معمولاً این احساس زمانی روی می دهد که فرد مبتلا دراز بکشد، یا برای مدت طولانی بنشیند.
افراد مبتلا به سندرم پاهای بیقرار به ناچار پای خود را به طور مکرر حرکت می دهند. راه رفتن، حرکت پاها، خم کردن زانوها یا ماساژ و مالش پاها به صورت موقت علائم را تا حدی کاهش می دهد و استراحت و عدم تحرک، منجر به تشدید علائم این عارضه خواهد شد.
افراد مبتلا غالباً در به خواب رفتن دچار مشکل می شوند و معمولاً در انتهای شب و ساعات صبح به خواب می روند. از آنجایی که این افراد به اندازه کافی از خواب بهره مند نمی شوند امکان دارد در طول روز خواب آلود باشند.
سندرم پای بی قرار در برخی موارد به همراه حرکات پی در پی اندام ها حین خواب مشاهده می شود. این افراد به طور غیر ارادی در حین خواب به اندام های خود حرکات ناگهانی می دهند. این حرکات معمولاً هر ۱۰ الی ۶۰ ثانیه انجام می شود.
برخی افراد در طول شب صدها بار اندام های خود را حرکت می دهند. این حرکات نه فقط موجب اختلال خواب این بیماران می شود بلکه منجر به اختلال خواب خانوده و اطرافیان آن ها نیز می گردد.
باید گفت شیوع این مشکل با افزایش سن رابطه مستقیمی دارد. این عارضه در خانم ها شایع تر است. بررسی های صورت گرفته حاکی از این است که سندرم پای بیقرار عامل یک سوم اختلال بی خوابی در اشخاص بالای ۶۰ سال می باشد.
امکان دارد کودکان نیز دچار این عارضه شوند که اغلب این پدیده با «درد ناشی از رشد» و یا بیش فعالی اشتباه گرفته می شود.
کلینیک اختیاریه
گوش و حلق و بینی _ چشم پزشکی _ دندانپزشکی _ پوست و زیبایی
بدون دیدگاه