تورم غدد لنفاوی در زیربغل

تورم غدد لنفاوی در زیربغل : یک توده در زیربغل زمانی ایجاد می شود که حداقل یکی از غدد لنفاوی موجود در این ناحیه بزرگ شده باشد. توده زیربغل در بعضی موارد کوچک است، اما در شرایطی بعضی از آن ها بزرگ می شوند طوری که به سادگی قابل رؤیت هستند.

تورم غدد لنفاوی در زیربغل کلینیک اختیاریه

 

آیا تورم غدد لنفاوی زیربغل مسئله نگران کننده ای می باشد؟ ایجاد توده های زیربغل دلایل متعددی دارد که از موارد خفیف نظیر تحریک، عفونت و کیست تا موارد جدی تر مثل سرطان را شامل می شوند.

علل تورم غدد لنفاوی در زیربغل

باید گفت توده های زیربغل به واسطه شرایط گوناگونی ایجاد می شوند. اکثر این توده ها ناشی از رشد غیر طبیعی در بافت می باشند که کاملاً بی خطر هستند. ولیکن توده هایی که به مرور زمان کوچک نمیشوند، جدی هستند و فرد در صورت بروز این مشکل می بایست نزد پزشک مراجعه نماید.

از جمله دلایل تورم غدد لنفاوی در زیربغل می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

آلرژن ها و محرکهای پوست: باید گفت اکثر شوینده ها دارای آلرژن ها و تحریک کننده های پوست می باشند. این مواد ممکن است موجب بروز درماتیت شوند.

کیست ها: وقتی که مایعات بدن در زیربغل تجمع می یابند، احتمال به وجود آمدن ورم وجود دارد که منجر به ایجاد کیست می گردد.

لیپوما: لیپوما از جمله دلایل تورم غدد لنفاوی در زیربغل می باشد. لیپوما خوشه ای از بافتهای چربی، است. لیپوما سرطانی و دردناک نیست، ولیکن سریع رشد میکند.

عفونت های ویروسی و باکتریایی: باکتری ها در نواحی گرم و مرطوب به خوبی رشد میکنند؛ باید گفت زیربغل نیز محلی مناسب برای تکثیر آن ها به شمار می آید.

عفونت های قارچی: یکی از شناخته شده ‌ترین موارد، کرم حلقه ای می باشد. این نوع عفونت قارچی لایه بالایی پوست را درگیر می کند که راش های حلقوی به رنگ قرمز بر جای خواهد گذاشت.

واکنش به واکسیناسیون: واکسن های آبله، تیفوئید، اوریون، سرخک و سرخجه میتوانند منجر به تشکیل توده ها در زیربغل شوند.

سرطان: بیماری سرطان موجب می گردد تا غدد لنفاوی موجود در سینه و زیربغل همیشه مشغول فعالیت باشند. باید گفت درد مداوم در غده لنفاوی معمولاً نشانه ای از ابتلا به سرطان لنف، لوسمی، پستان و دستگاه تنفسی می باشد.

لوپوس: نوعی بیماری مزمن سیستم ایمنی می باشد که موجب تحریک التهاب در سراسر بدن می گردد که غدد لنفاوی از این شرایط مستثنی نیستند.

آیا هر تورمی در این ناحیه همان تورم غدد لنفاوی در زیربغل است؟

باید گفت: بهترین، ساده ترین و راحت ترین راه قطعیت یافتن نسبت به هر بیماری، مراجعه فوری به پزشک مربوطه است. تنها به این شیوه است که می توان هم نسبت به پیشگیری فوری از هر بیماری اقدام کرد و هم پس از پیشگیری نسبت به بررسی عوامل ایجاد کننده، بررسی های درست تری انجام داد.

در مورد تورم های زیر بغل با توجه به اینکه این قسمت از بدن به دلیل پوشیدن شدن توسط بازوها و خودِ بدن، معمولاً در معرض هیچ ضربه و خطری نیستند در نتیجه کمتر دچار تورم های معمول نسبت به سایر نقاط بدن خواهند شد بنابراین دیدن هر تورمی می تواند تا حد زیادی، بهترین نشانه برای ایجاد عارضه تورم غدد لنفاوری در زیربغل باشد.

در چنین شرایطی ابتدا رعایت نکات بهداشتی می تواند از افزایش و رشد بیشتر بیماری جلوگیری کرده زیرا ممکن است با توجه به شرایطی که دارید نتوانید دقیقاً همان روز به پزشک مراجعه کنید پس رعایت بهداشت فردی می تواند بسیار موثر باشد.

سپس مراجعه به متخصصان کلینیک اختیاریه می تواند در بهبودی سریع عارضه تورم غدد لنفاوی زیر بغل به شما یاری رسانده و این بیماری را به سرعت درمان نماید.

کلینیک اختیاریه

گوش و حلق و بینی _ چشم پزشکی _ دندانپزشکی _ پوست و زیبایی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.