بیماری سینوزیت

بیماری سینوزیت : سینوس‌ ها حفره ‌های بسته‌ ای می باشند که یک روزنه یا مجرا کوچک به سمت بینی دارند. روزانه هوایی که استنشاق می‌ کنیم، نخست پیش از این که وارد این مجرا‌ها شوند، به وسیله بینی تصفیه، گرم و مرطوب می ‌شوند. در صورتی که مخاط بینی احتقان پیدا کند هوا دیگر داخل سینوس ‌ها نمی ‌شود، لذا آن ‌ها تبدیل به مکان مناسبی برای رشد عفونت‌های مختلف و باکتری ‌ها می ‌شوند.

بیماری سینوزیت کلینیک اختیاریهانواع سینوزیت: سینوزیت به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می شود. علائم سینوزیت از نوع حاد حداکثر تا چهار هفته وجود دارند و معمولاً این نوع سینوزیت‌ ها به دلیل رشد بیش از اندازه باکتر‌ی ‌ها در قسمت سینوس‌ ها ایجاد می شوند و نوع مزمن آن در صورتی بروز می کند که نشانه ها و علائم سینوزیت بیش از ۳ ماه شخص را درگیر کند که علل ایجاد آن اغلب باکتری ها و قارچ‌ ها هستند.

علائم

از جمله علائم بارز سینوزیت عبارتند از: چشمان اشک ‌آلود، عطسه، گرفتگی بینی و یا آبریزش بینی. گاهی اوقات علائم بیماری سینوزیت ادامه می یابند به طور مثال آبی که از بینی خارج می گردد، به رنگ زرد در آمده و یک ماده لزج بلغمی در عقب گلو ایجاد می‌ شود. انسداد و گرفتگی بینی شدت یافته و درد کم و بیش مبهمی در قسمت پیشانی یا صورت در سینوس‌ های پیشانی و آرواره‌ ای فکی بروز می کند، و یا بو‌ها بسیار کم و یا اصلاً احساس نمی‌ شوند.

روش های تشخیص

اصلی ترین فاکتور برای تشخیص بیماری سینوزیت معاینه و شرح حال بیمار می باشد، ولی برای تشخیص نوع این بیماری و قطعیت آن شیوه های تشخیصی نظیر سی تی اسکن به کار می رود. روش آندوسکوپی تشخیصی نیز در صورتی انجام می ‌شود که سینوزیت شخص رفع نشود و کاندیدای جراحی باشد.

روش های درمانی

برای درمان و معالجه بیماری سینوزیت شدید می بایست نخست دلیل ایجاد سینوزیت مشخص گردد و زمانی که علت شناسایی شد، روش درمانی برای بیمار تجویز می گردد. به عنوان مثال اگر علت آلرژی باشد، می بایست از آنتی‌هیستامین، سرم شستشو و بخور استفاده شود تا عوامل آلرژی ‌زا حذف گردند.

باید گفت مناسب ترین روش درمان سینوزیت، درمان طبی می باشد. درمان طبی نیز به نوع سینوزیت (حاد و مزمن) بستگی دارد. اگر سینوزیت حاد باشد برای درمان، مصرف زیاد مایعات، آنتی بیوتیک و دارو‌های ضداحتقان تجویز می ‌شود. در درمان سینوزیت مصرف دارو در طول دوره درمان اهمیت دارد و لازم است 2 تا 3 هفته استفاده از آنتی بیوتیک ‌ها و داروها ادامه داشته باشد.

لازم به ذکر است اگر سینوزیت با شیوه دارویی و طبی درمان نشود، از روش آندوسکوپی جراحی استفاده می ‌شود. آندوسکوپی جراحی در اتاق عمل و با بی‌ هوشی صورت می گیرد.

توصیه می شود افرادی که مبتلا به بیماری سینوزیت هستند در معرض تغییرات آب و هوایی و باد مستقیم قرار نگیرند و مایعات بیشتری مصرف نمایند.

 

کلینیک اختیاریه

گوش و حلق و بینی _ چشم پزشکی _ دندانپزشکی _ پوست و زیبایی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.