انواع بی خوابی

انواع بی خوابی را می توان به دسته های زیر تقسیم بندی نمود:

بی خوابی کوموربید: چنانچه شخص در حال دست و پنجه نرم کردن با اختلالات پزشکی (به عنوان مثال عمل جراحی یا مصرف دارو) یا روحی می باشد، دچار این نوع بی خوابی می شود. مشکلاتی از جمله تکرر ادار، کمر درد، افسردگی، اضطراب و استرس، فرد را اذیت می کند. این بی خوابی به عنوان بی خوابی ثانویه نیز شناخته می شود.

انواع بی خوابی کلینیک اختیاریهبی خوابی حاد: فرد در این نوع از بی خوابی برای مدت زمان کوتاهی قادر به خوب خوابیدن نیست. دلیل آن هم مشکلات روزمره (اتفاقات محل کار، روابط اجتماعی و مسافرت) می باشد. باید گفت برای درمان این نوع بی خوابی، دارویی تجویز نمیشود.

بی خوابی مزمن: این نوع بی خوابی زمان طولانی تری شخص را گرفتار میکند. حداقل 3 شب از هفته تا 3 ماه فرد دچار این مشکل می شود. فرد یا به سختی خوابش میبرد یا به طور مرتب و بارها از خواب بیدار می شود یا اصطلاحاً از خواب میپرد.

بی خوابی قوت: از جمله انواع بی خوابی ، بی خوابی قوت می باشد که فرد ابتدا خوابش میبرد اما بارها از خواب بیدار می شود یا از خواب میپرد.

بیشتر بخوانید: طب سوزنی با بی خوابی چه می کند؟

دوره یائسگی و بی خوابی

بی خوابی در دوره پیش از یائسگی، زمان یائسگی و پس از یائسگی، شایع می باشد. بی خوابی مربوط به پیش از قاعدگی در ۴۰ تا ۶۰ درصد خانم ها روی می دهد. یکی از علائم آن عرق شبانه است.

بی خوابی در دوران یائسگی وابسته به تغییرات هورمونی است. در این مدت توجه به سطح هورمون ها الزامی می باشد.

روش های درمان

روش های گوناگونی برای درمان این مشکل وجود دارد. در صورتی که دچار بی خوابی حاد (کوتاه مدت) شوید، این معضل بدون مصرف دارو خود به خود رفع خواهد شد. ولیکن اگر از بی خوابی مزمن در عذاب هستید، نزد پزشک مراجعه نمایید. پزشک برای رفع مشکل شما از رفتار درمانی، دارودرمانی یا روشهای درمان ترکیبی استفاده می نماید.

 

کلینیک اختیاریه

گوش و حلق و بینی _ چشم پزشکی _ دندانپزشکی _ پوست و زیبایی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.