اثر دیابت بر چشم
دیابت یکی از مشکل ترین و پیچیده ترین بیماری هاست که معمولاً پیش رونده بوده و چنانچه به درستی و به موقع تشخیص داده نشود ممکن است تاثیرات سختی بر اندام، ارگان و بخش های مختلف بدن داشته باشد در این مقاله به اثر دیابت بر چشم میپردازیم. چشم ها، کلیه ها، کبد، مفاصل، پاها و… از بیماری دیابت به شدت تاثیر می پذیرند.
دیابت به معنای عدم تعادل در قند خون و تنظیم نبودن قند در خون بیمار است که گاهی می تواند بر اثر غذاخوردن ایجاد شده و گاهی نیز عوامل دیگری خواهد داشت:
– استرس
– گرسنگی
– پرخوری
– استفاده بیش از حد از مواد قندی
– بارداری
– …
چگونگی اثر دیابت بر چشم
با توجه به اینکه یک فرد دیابتی دارای مشکلاتی مانند عدم تعادل در میزان قند خون است در نتیجه، این عدم تعادل می تواند چشم ها را درگیر کند. البته درگیر شدن چشمها و تاثیر دیابت بر آن، دقیقاً در اولین مراحل دیابت نیست بلکه معمولاً 15 سال پس از درگیری ایجاد می شود اما پس از دیدن علائم اگر دقت لازم انجام نشود می تواند سرعت رشد زیادی داشته باشد.
شایع ترین اثر دیابت بر چشم ها، تاثیر بر شبکیه چشم است. از آنجایی که دیابت به معنای عدم تعادل در سلول هاست در نتیجه، همین مشکل بر روی عروق خونی چشم تاثیر منفی گذاشته و سبب پارگی در آنها خواهد شد. علل پاره شدن آنها هم به علت ایجاد رگ های خزه مانند ریز است که می تواند کاهش دید و مواردی از این دست را موجب شود.
انواع اثر دیابت بر چشم
در این تاثیر می توان بیماری های مختلفی را مشاهده نمود:
– آب مروارید
تاری دید
آب سیاه
تاثیر بر شبکیه چشم ها
چگونگی کاهش اثر دیابت بر چشم
همیشه یکی از اولین و عقلانی ترین راه ها برای جلوگیری از تاثیرات بد یک بیماری، مراجعه فوری به پزشک است. معاینات و مشاوره ها و تجویزهای مختلف متخصص می تواند در پیشگیری و کند کردن روند بیماری بسیار موثر باشد.
از آنجایی که دیابت درمان قطعی ندارد در نتیجه می بایستی با رعایت موارد مراقبتی بسیار مهم از پیشرفت بیشتر آن و تاثیر بر چشم ها جلوگیری نمود:
– مراجعه منظم به پزشک
– مصرف دقیق و به موقع داروها
– پرهیز از خوددرمانی زیرا تاثیرات جبران ناپذیر و پشیمان کننده ای خواهد داشت
– ورزش مناسب و منظم
– عدم مصرف خوراکی بسیار شیرین
– استفاده از سبزیجات و غذاهای فیبردار
– کم کردن هیجانات منفی و استرس های بیمورد
– خواب منظم و کافی
– تست قند خون به شکل منظم و در دفعات (در صورت لزوم)
– دوری از پرخوری
– افزایش دفعات وعده های غذایی از 3 به 5 وعده (هر وعده باید کم بوده، مناسب و کافی باشد زیرا اگر قرار به سه وعده غذا باشد فرد شاید اقدام به پرخوری کرده که چنین چیزی سبب افزایش سریع قند خون و تاثیر منفی بر چشمها خواهد شد)
– …
گوش و حلق و بینی _ چشم پزشکی _ دندانپزشکی _ پوست و زیبایی
بدون دیدگاه